Προετοιμασία

Προετοιμασία

  • Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη της Ελλάδας. Η τοποθεσία έχει υψόμετρο 1400 μέτρα και οι συνθήκες που επικρατούν την νύχτα είναι συνθήκες χειμώνα. Η θερμοκρασία μπορεί να πέσει και στους 5 βαθμούς Κελσίου οπότε η κατάλληλη προετοιμασία είναι απαραίτητη.
    Ο ρουχισμός κατά την διάρκεια της νύχτας πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα χειμωνιάτικο μπουφάν, σκούφο, γάντια, χοντρές μπλούζες και ότι άλλο συνηθίζεται σε χειμωνιάτικες παρατηρήσεις. Κατά την διάρκεια της ημέρας οι συνθήκες φυσικά είναι εντελώς καλοκαιρινές οπότε χρειάζεται και ο κατάλληλος θερινός ρουχισμός.
  • Αντικουνουπικά, και αντιηλιακά είναι απαραίτητα. Άτομα που έχουν αλλεργίες καλό είναι να έχουν μαζί τους τα κατάλληλα φάρμακα. Στην κατασκήνωση θα υπάρχει φαρμακείο καθώς και γιατρός.
  • Για όσους επιλέξουν τουριστικές διαδρομές στην γύρω περιοχή (οι επιλογές είναι πάρα πολλές) πρέπει να έχουν υπόψη τους την έλλειψη βενζινάδικων στην περιοχή. Έτσι πρέπει να γεμίσετε το ρεζερβουάρ στα Γρεβενά πριν ξεκινήσετε για τους Φιλιππαίους.
    Επίσης υπάρχει ένα βενζινάδικο και στους Μαυραναίους (το πρώτο χωριό μετά τα Γρεβενά). Σε όλη την ορεινή περιοχή γύρω από την κατασκήνωση δεν υπάρχει άλλο βενζινάδικο μέχρι την Κόνιτσα στα δυτικά (μέσω Διστράτου) ή το Τσοτύλι στα βόρεια (μέσω Δοτσικού και Καλλονής)
  • Στην περιοχή της κατασκήνωσης υπάρχει καλό σήμα σε όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Όσοι επιθυμούν σύνδεση στο ίντερνετ πρέπει να προμηθευτούν στικάκι από εταιρία για λίγες ημέρες.
  • Στην κατασκήνωση υπάρχουν αρκετές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων. Ωστόσο, όπως σε όλες τις κατασκηνώσεις, δεν διαθέτουν τα απαραίτητα (χαρτί, σαπούνι, κλπ) τα οποία είναι φροντίδα των κατασκηνωτών

Comments are closed.