Κανονισμοί

Κανόνισμοι εξόρμησης

 1. Η συμμετοχή στην εξόρμηση δεν έχει κόστος.
 2. Δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά αστρονομικού εξοπλισμού για την συμμετοχή σας.
 3. Η διαμονή σε αντίσκηνο ή στα σπιτάκια της κατασκήνωσης δεν έχει κόστος.Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους, μέλη αστρονομικών συλλόγων ή όχι.
 4. Για κανέναν λόγο δεν θα ανάψουμε φωτιά στο χώρο παρατήρησης, στον χώρο της κατασκήνωσης και στους γύρω χώρους, νύχτα ή ημέρα.
 5. Να αποφεύγουμε το σβήσιμο των τσιγάρων στο έδαφος διότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν ξερά χορτάρια που αρπάζουν πολύ εύκολα φωτιά.
 6. Περιμετρικά και εντός του πεδίου παρατήρησης από την δύση του Ήλιου και για όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν θα χρησιμοποιήσουμε λευκό φωτισμό (εξωτερικά, εσωτερικά φώτα αυτοκινήτων, φακούς κτλ) αλλά ούτε και έντονο κόκκινο φωτισμό. Να φροντίσουμε από νωρίς να προμηθευτούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να έχουμε τον σωστό φωτισμό.
 7. Εντός της κατασκήνωσης  δεν θα μετακινήσουμε κανένα όχημα από την δύση του Ήλιου και για όλη τη διάρκεια της νύχτας . Εάν κάποιος θα πρέπει να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της παρατήρησης θα φροντίσει να συνεννοηθεί με εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής για την κατάλληλη θέση που θα σταθμεύσει το όχημά του. (Υπάρχει αρκετός χώρος πάρκινγκ εξωτερικά της κατασκήνωσης)
 8. Η είσοδος της κατασκήνωσης θα είναι κλειστή μετά την δύση του Ήλιου και για όλη την νύχτα. Τυχόν αργοπορημένοι παρατηρητές θα εισέρχονται μόνο κατόπιν συνεννόησης τους με εκπρόσωπο της οργανωτικής και χωρίς το όχημά τους.
 9. Δεν θα κάνουμε χρήση των Green Laser Pointers εκτός από το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, από τον υπεύθυνο παρατήρησης, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 10. Κατά τη διάρκεια της παρατήρησης θα αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ.
 11. Σεβόμενοι το νυχτερινό περιβάλλον της περιοχής και την ανάγκη των συμπαρατηρητών μας να  εκτελέσουν ομαλά το παρατηρησιακό τους πρόγραμμα δεν θα φωνάζουμε δυνατά και δεν θα βάζουμε δυνατή μουσική καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας έως και τις 11 το πρωί, διότι δε θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως ο ευρύτερος χώρος του πεδίου παρατηρήσεων χρησιμοποιείται και ως χώρος κατασκήνωσης των παρατηρητών.
 12. Τα κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπονται αλλά αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση φιλοξενίας είναι πιθανό να γίνει μια εξαίρεση. Σε περίπτωση που έρθει το κατοικίδιο μαζί σας, πρέπει να είναι πάντα δεμένο (ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της νυχτερινής παρατήρησης), όσο ήμερο και αν είναι.
 13. Οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των συμμετεχόντων κατά την είσοδο. Για την ασφάλεια του εξοπλισμού είναι υπεύθυνοι οι συμμετέχοντες.
 14. Η διαμονή σε αντίσκηνο στον χώρο της κατασκήνωσης επιτρέπεται μόνο για τις ημέρες της εξόρμησης (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)
 15. Σεβόμενοι το φυσικό περιβάλλον φροντίζουμε όλοι μας για τη διατήρηση της καθαριότητας του χώρου.

Comments are closed.