Αρχική

Ένα υπέροχο τριήμερο πέρασαν οι πάνω από 500 φίλες και φίλοι των άστρων που βρέθηκαν στις κατασκηνώσεις της Κουρούνας στους Φιλιππαίους Γρεβενών στις 29, 30 και 31 Ιουλίου.

Ο καιρός, η τοποθεσία, ο καθαρός σκοτεινός ουρανός, η άρτια διοργάνωση, η ανιδιοτελής και ακούραστη δραστηριοποίηση των μελών της Οργανωτικής Ομάδας, οι όμορφες παρέες που κατέφθασαν με κάθε μέσο από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο), η υψηλού επιπέδου κατάρτιση των εισηγητών των εργαστηρίων που αφιλοκερδώς μετέφεραν σε κάθε ενδιαφερόμενο την εξειδικευμένη γνώση τους, η ποιητική διάθεση των φίλων που ξενάγησαν τους επισκέπτες στα μυστικά του έναστρου ουρανού, η προθυμία των ερασιτεχνών αστρονόμων να δώσουν σε όλες και όλους την ευκαιρία να θαυμάσουν τα ουράνια αντικείμενα μέσα από τον εξοπλισμό τους, την ώρα που αποτύπωναν φωτογραφικά τις ομορφιές του Σύμπαντος, η γενναιόδωρη συνεισφορά των χορηγών (ειδική μνεία αξίζει στο «Πλανητάριο Θεσσαλονίκης»), η βοήθεια των οποίων ήταν καθοριστική για να πάνε όλα καλά, η προθυμία του Δημάρχου Γρεβενών και των συνεργατών του να συνδράμουν στην υλοποίηση της ιδέας, η τιμητική παρουσία των κ.κ. Θανάση Οικονόμου και Γιάννη Σειραδάκη που βρέθηκαν κοντά στους ερασιτέχνες αστρονόμους για να μιλήσουν σ΄ αυτούς, να τους μεταδώσουν κάτι από τη σοφία και την εμπειρία τους και να τους δώσουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις μαζί τους, είχαν ως αποτέλεσμα την από κάθε πλευρά επιτυχία της πρόσφατης Εξόρμησης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παράλληλες εκδηλώσεις, που έδιναν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν μια μικρή εκδρομή, με τους ειδικούς της Overland, στο απαράμιλλου κάλλους φυσικό περιβάλλον της περιοχής και στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά με διάφορες δραστηριότητες. Έκπληξη αποτέλεσε για όλους το γεύμα προσφορά του διοργανωτή Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, που ετοιμάσθηκε από τα ίδια τα μέλη της Οργανωτικής Ομάδας, υπό την καθοδήγηση της ευγενικώς προσφερθείσης καθηγήτριας – ιδιοκτήτριας σχολής μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής κ. Βιργινίας Λεβή, με ένα μενού ομολογουμένως πλουσιότατο, ενώ ξεχωριστή νότα έδωσε στη Συνάντηση η παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον Τηλέμαχο.


Η 9η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων θα διεξαχθεί από 16 έως 19 Ιουλίου 2015 στις κατασκηνώσεις της Κουρούνας στους Φιλιππαίους Γρεβενών και την διοργάνωσή της έχει αναλάβει το Παράρτημα Κοζάνης της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Η ιστοσελίδα της 9ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων:
http://www.astroexormisi2015.gr/

Διαβάστε το βιβλίο εντυπώσεων της Εξόρμησης
Η αναμνηστική φωτογραφία της Εξόρμησης από τον Ι. Στρίκη

Comments are closed.